Sculpturen aluminium

Voor 2017 bereid Juliette een installatie voor van 10 aluminium objecten die geplaatst kunnen worden op muren of in bomen. De werktitel is ‘The Olympus Project

Het onderwerp is onze  menselijkheid die besproken wordt door de Goden op de Mount Olympus. Uitgangspunt voor het werk is een serie aforismen die tijdloos maar direct inhaken op ons kwetsbaar menselijk zijn wat tevens onze sterkte is. De Goden echter zien menselijke eigenschappen als zwakte.

In deze “performance” aan de muur gaat zij gebruik maken een soundscape artist en een lichtkunstenaar. Het is de bedoeling dat de expositie gaat rondreizen.

Benodigde expositieruimte: 1 hele ruimte (sculpturen worden verdeeld over alle 4 de muren).  Bij interesse kunt u alvast contact opnemen juliette@kunstenares.eu.

Een 2e project voor 2017 zijn de grote sculpturen waarbij ‘The Father, The Son’ een evenknie krijgt in ‘The Mother The Daughter’.  

img_7139

The Mother’ basis ontwerp

 

In 2016 maakt Juliette 3 installaties te maken voor een beeldenpark. Twee in het water en 1 in het gras. Alle drie de installaties zijn kinetisch en kunnen bewegen op de wind. De sculpturen in het water bewegen niet alleen op de fragiele buizen maar de drie kleinere aluminium platen draaien tevens om hun as. Als onderwerp koos zij familie-relaties en hun interactie.

Titels: ‘The Father, the Son’. In de cirkel ronddraaiend zien vader en zoon elkaar niet. De afstand tussen hun is stabiel maar ‘gedragen’ zich gelijk? Is het harmonie of is de werking tussen beide een vredespact voortkomend uit een impasse ?

‘Do you shield me ?’, de zwart wit sculptuur waarbij de 3 top platen (de zgn. kinderen of gelijken) ‘kijken’ naar de grote onder plaat. In deze interactie lijken ze zich af te vragen of ze beschermd worden, kunnen worden, zijn.

‘Çan you see me ?’ de gekleurde installatie. De drie kleinere top platen kijken weg van de onder plaat en stellen de vraag: “Kun je mij zien?”  De grote plaat vraagt duidelijk de meeste aandacht en het lijkt dan ook of ‘de kinderen’ zich begeven in de schaduw van. In hoeverre vraagt hun beweging de aandacht te keren naar hun eigen ego en in hoeverre is hun interactie met elkaar en de moeder/ vaderplaat een harmonieuze dans ?

Voor 2015 richten Juliette’ s ontwerpen zich op vloeiende bewegingen die refereren aan het beeld van een waterval.
Zij krijgen dan ook de naam ‘Metal Current’.

Uitgevoerd in verschillende afmetingen, variërend van 1 meter tot en met 3 meter hoogte. Geschikt voor binnen en buiten.

De sculpturen zijn te bezichtigen op afspraak: 06 42806050

De exposities van deze sculpturen in Beeldenpark Landgoed Duin & Kruiberg 2015, Beeldenpark ‘Miet Air’ , Beeldenpark ‘De Kunstkwekerij’, Art imPPPuls 2015 en Galerie Artibrak zijn op dit moment allemaal afgelopen. Bezichtiging kan in Beeldhouwstudio Rijswijk en de Galerie voor Bedrijfskust (graag Juliette bellen voor meer informatie)

 

Galerie 6: Installatie van 22 sculpturen (deels kinetisch) expositie “Haags Talent 2014” Villa Maarheeze, Wassenaar

Deze rijk gekleurde sculpturen passen prachtig in het landschap waar zij tegelijk een zowel vervreemdende als harmonieuze werking hebben met de natuur. In de beeldtaal die Juliette hiermee ontdekt heeft komen een aantal van haar eerder gebruikte elementen bij elkaar. Ze kiest voor krachtige abstracte vormen die geïnspireerd zijn op, en een logisch gevolg zijn van, de afbeelding op de foto.

2014 voegt Juliette letterlijk beweging toe aan haar sculptuur en maakt een eerste kinetische versie genaamd “Fluid Breeze” in de vorm van een windmolen. Kort daarop een installatie met 22 sculpturen in bomen die dansen op de wind.

 

Galerie 4: ‘Fluid Breeze 1 + 2’ (kinetisch) voor Beeldenpark Landgoed Duin & Kruidberg 2014, Santpoort

 

Galerie 5: Expositie Galerie Artibrak mei 2014

 

Galerie 3: Ontwerpen 2014 monumentaal

 

Galerie 2: Werkfoto’s ontwerpen 2014

 

Galerie 1: Beeldenpark 2013 en atelier

 

Overzicht exposities 2015 >>>