Fotografie

Categorie macro, stijl contemporary art, abstract.

100% orginele foto’s, onbewerkt. Mijn zoektocht binnen alle kunstvormen is een fascinatie voor beweging en licht, ofwel de beweging van het licht. …en de vraag… kun je die zien, vastleggen, vinden in een vorm, kleur ? Is dat mogelijk en zo ja, wat ontstaat er dan?

Binnen de fotografie gebruik ik uitsluitend transparante en vloeibare objecten. Wat me fascineert is wat de scherpe lichtinval (liefst zonlicht) doet met de kleuren, schaduwen, beweging en vormen in deze objecten. De lichtval zoek ik op en probeer ik vast te leggen.
Het mooiste moment, het moment van de opnames zelf is er slechts een paar seconden en dat maakt het spannend. Meestal zijn de foto’s spontaan en op lokatie (bijvoorbeeld Griekenland, Italië) een enkele keer geënsceneerd.

Het niet langer herkenbaar zijn van de onderwerpen binnen mijn fotografie is een bewuste keuze voor abstractie. De lichtwerking en beweging is wat voor mij belangrijk is. Niet de herkenbare vorm.

Winnende foto’s: “DAWN” & “RISE”
In 2010 won ik de Zilveren Prijs voor Fotografie, uitgereikt door de Oxford Academy Group in het Museo d’ Arte te Toscane. Daarmee won ik tevens een expositie op Kings Road London.

Project ‘Brood voor Kunst’ i.s.m. de Gemeente Rijswijk
Uit protest voor het snijden in de subsidies besloot Juliette te gaan snijden in haar eigen kunst en ontwierp deze fotografie op karton, op grid, omlijst met een repeterend aforisme. Ze zijn per 10 x 10 cm versneden en verkocht tijdens de expositie.
Er zijn nog een aantal “hele’ foto s over.
(n.b. Sommige zijn licht beschadigd.)

Specificaties: A0 (118,9 x 84,1 cm) op 3 mm karton, 100 euro per stuk.
Om een exemplaar te kopen stuur een mailtje met het nummer van de foto naar keuze: sales@kunstenares.eu

De poëzie die de foto’s omlijst komt uit het boek: Parels van de Geliefde een ode aan de tweelingziel >>>

Voor meer fotografie of de catalogus kunt u een email sturen naar: foto@kunstenares.eu