Fotografie

Categorie macro, stijl contemporary art, abstract.

100% orginele foto’s, onbewerkt. Juliette van Bavel’s zoektocht binnen de kunstvormen is een fascinatie voor beweging en licht. Ofwel de beweging van het licht. …en de vraag… kun je die zien, vastleggen, vinden in een vorm, kleur? Is dat mogelijk en zo ja, wat ontstaat er dan?

Binnen de fotografie gebruikt Juliette uitsluitend transparante en vloeibare objecten. Wat haar fascineert is wat de scherpe lichtinval (liefst zonlicht) doet met de kleuren, schaduwen, beweging en vormen in deze objecten. Deze lichtval zoekt zij op en legt ze vast.
Meestal zijn de foto’s spontaan en op lokatie (bijvoorbeeld Griekenland, Italië) een enkele keer geënsceneerd.

Het niet langer herkenbaar zijn van de onderwerpen binnen de fotografie van Juliette is een bewuste keuze voor abstractie. De lichtwerking en beweging is wat  haar beeldtaal is. Niet de herkenbare vorm.

De collectie fotografie van Juliette beslaat inmiddels een ouvre van 400+ foto’s.
Prachtige grootformaat foto’s op aluminium zijn te bezichtigen in haar atelier in Rijswijk.
(graag een mailtje naar jvb@kunstenares.eu voor een afspraak)

 

Winnende foto’s: ‘DAWN & RISE’
In 2010 won iJuliette van Bavel de Zilveren Prijs voor Fotografie, uitgereikt door de Oxford Academy Group in het Museo d’ Arte te Toscane. Daarmee woon zij ook een uitgenodiging voor een expositie op Kings Road London.

Project ‘Brood voor Kunst’ i.s.m. de Gemeente Rijswijk
Uit protest voor het snijden in de subsidies besloot Juliette te gaan snijden in haar eigen kunst en ontwierp deze fotografie op karton, op grid, omlijst met een repeterend aforisme. Ze zijn per 10 x 10 cm versneden en verkocht tijdens de expositie.
[Er zijn geen foto’s meer te koop]

Specificaties: A0 (118,9 x 84,1 cm) op 3 mm karton

De poëzie die de foto’s omlijst komt uit het boek: Parels van de Geliefde een ode aan de tweelingziel >>>