4 september (opening) – 4 oktober Beeldententoonstelling Miet Air, Beers

 

In de maand september organiseert MIETair op haar prachtige terrein in Beers een expositie met beeldhouwwerken rondom het thema “Female Orgasm”.
Er wordt bij MIETair hard gewerkt aan de expositie “Female Orgasm”. Veel kunstenaars hebben hun werken afgelopen zaterdag al gebracht en de rest volgt komende zaterdag. Het gaat een mooie expositie worden. Met heel veel afwisseling in materiaal en vorm. En dat alles vormt een prachtige eenheid rondom het thema.

Zondag 6 september staat de poort om 11 uur open en om 14.00 uur is de officiële opening die gedaan wordt door een van de deelnemers: Atty Bax.

Het thema “Female Orgasm” is omringd met taboes en vooroordelen. Doorvragend heeft het thema voor vrouwen (maar ook voor mannen) meer te maken met gevoelens van bevrijding, kwetsbaarheid, pijn, schuld, overgave, onafhankelijkheid, boosheid, onzekerheid, en ja, ook erotiek en seksualiteit.

38 beeldhouwers uit Nederland, Duitsland, Belgie, Curaçao, Engeland en Japan durfden het thema aan. Zij schoven schuld, schaamte en reputatieangst opzij en doen wat van een kunstenaar verwacht wordt: werk maken in vrijheid.

Aanleiding voor de expositie “Female Orgasm” is een samenwerkingsproject tussen de New Yorkse fotografe Linda Troeller (1949) en de Duitse onderneemster/schrijfster Marion Schneider (1956). Zij realiseerden het boek  ́Female Orgasm ́. MIETair heeft een speciale band met Linda Troeller en haar portretten zullen in deze expositie een spannende dialoog aangaan met de beeldhouwwerken.

De tentoonstelling zal worden geopend op zondag 6 september 14.00 uur en is alle zondagen van de maand september gratis te bezoeken (6, 13, 20 en 27 september).

Adres:
Grensweg 6, 5437 NH Beers
(sommige tomtoms’s kennen alleen de Grensweg 6 in Cuijk, dat is hetzelfde adres!)

Voor meer informatie zie:
www.expositiefemaleorgasm.nl en www.mietair.com