JustDiggit schep tot Kunstwerk

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 15/09/2017 - 24/12/2021
All Day

Categories


JustDiggit expositie in de Haagse Kunstkring.

orginele JustDiggit scheppen for a greener planet, bewerkt door 12 beeldende kunstenaars waaronder Juliette van Bavel. Zij koos voor het thema “water in de woestijn” en maakte op de haar inmiddels bekende wijze een weergave in aluminium met een fotosessie van haarzelf in de woestijn in een gelijk kleurthema. Haar schep wordt ondersteund door een golf. Zonder water kan het initiatief van gaten graven en planten laten her-begroeien niet.  

 

 

I dig it Shovel Sculpture kunstenares Juliette van Bavel
I dig it by Juliette van Bavel kunstenares

JustDiggit Shovel Sculpture kunstenares Juliette van Bavel JustDiggit Shovel Sculpture kunstenares Juliette van Bavel

https://justdiggit.org/nl/

De expositie ontleent haar naam aan een campagne van de Stichting Naga, Justdiggit, for a greener planet. Naga herstelt ecosystemen door water weer ondergronds te brengen en beschikbaar te maken voor vegetatie. Op deze manier wil de stichting bijdragen aan een groene, leefbare wereld.

Omdat het logo van Justdiggit de schep is, heeft Naga een aantal Nederlandse kunstenaars gevraagd om een schep en plank te bewerken tot kunstwerk.

Onder andere Marianne Naerebout, Albert Niemeyer, Gerdine Duijsens en Antoine Peters hebben een schep bewerkt. Maar ook Clemens Zalm, Rineke Kop en Rob Thuis, samen met Ron Sikking, hebben hun visie op de schep van Justdiggit gemaakt. Bettina van Elk nam het initiatief voor deze expositie. Meer informatie: www.nagafoundation.org

Juliette van Bavel is een van de kunstenaars die via de Naga Foundation exposeert als gast.
Benadering van de herbeplanting en bewatering: https://nagafoundation.org/approach
Kunstproject eARTh: https://nagafoundation.org/project-earth